Zuster Mirjam

Mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen als verpleegkundige. Na verloop van tijd koos ik voor verdieping middels een studie theologie. Het nieuwe diploma behaalde ik in 2007. In de daaropvolgende jaren heb ik ervaring opgedaan met meerdere doelgroepen, professionele activiteiten en werkomgevingen. De geestelijke zorg ligt me nog steeds na aan het hart.

Kwaliteit is belangrijk. Daarom ben ik lid van de landelijke beroepsvereniging VGVZ en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister SKGV. Ook neem ik deel aan intervisie met vakgenoten.

Wat betreft mijn levensbeschouwelijke achtergrond: ik ben van huis uit rooms-katholiek. Met mijn eigen inspiratie sluit ik steeds zo goed mogelijk aan bij degene die ik tegenkom. Dat is voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Zuster Mirjam geestelijke zorg ben ik mijn eigen praktijk gaan noemen. Hoezo ‘zuster’ Mirjam?

Zoals hierboven al vermeld, werkte ik oorspronkelijk als verpleegkundige. Van deze zuster-periode heb ik nog steeds plezier.

Ik ben geen non; woon gewoon in Rotterdam met mijn echtgenoot. Maar van tijd tot tijd ik zoek ik welbewust een klooster op. Zo’n retraite doet goed.

Voor mij zijn we allemaal broeders en zusters van elkaar. Dat brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Natuurlijk draag ik ook graag een steentje bij, middels Zuster Mirjam geestelijke zorg.

Lees eventueel meer op LinkedIn.