Zuster Mirjam

Mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen als verpleegkundige. Na verloop van tijd koos ik voor verdieping middels een studie theologie. Het nieuwe diploma behaalde ik in 2007. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan met meerdere doelgroepen, professionele activiteiten en werkomgevingen.

In de geestelijke zorg voel ik me het allermeeste thuis. Ik vind het oprecht boeiend om ondersteuning te bieden bij de ‘trage vragen’ die zich zomaar kunnen voordoen in het leven.

Vanzelfsprekend ben ik lid van de landelijke beroepsvereniging VGVZ en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister SKGV. Ook neem ik deel aan intervisie met vakgenoten. Kwaliteit is immers belangrijk.

Wat betreft mijn levensbeschouwelijke achtergrond: van huis uit ben ik rooms-katholiek. Met mijn eigen inspiratie sluit ik steeds zo goed mogelijk aan bij degene die ik tegenkom. Dat zie ik als een belangrijke opdracht. En het werkt.

Zuster Mirjam geestelijke zorg heet mijn eigen praktijk. Hoezo ‘zuster’ Mirjam?

Zoals hierboven al vermeld, werkte ik oorspronkelijk als verpleegkundige. Van deze zuster-periode heb ik nog altijd plezier.

Ik ben geen non; woon gewoon in Rotterdam met mijn echtgenoot. Maar van tijd tot tijd zoek ik welbewust een klooster op. Zo’n retraite doet goed.

Wat mij betreft zijn we allemaal broeders en zusters van elkaar. Dit brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Uiteraard draag ik ook graag een steentje bij, middels Zuster Mirjam geestelijke zorg.

Lees eventueel meer op Linkedin.